vrijdag 6 maart 2015

Vazen maken voor het goede doel !


Onderdeel van het vazenproject is de verkoop van vazen voor een goed doel. De deelnemers aan het Vazenproject kunnen hun vaas vrijwillig afstaan (of tegen onkostenvergoeding) en voor verkoop aanbieden. Tijdens de expositie kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen op de vaas die voor verkoop wordt aangeboden.

De opbrengst gaat naar het project GIRLS (L)EARN in Pakistan. In dit project krijgen meisjes onderwijs en verlaten zij de school met een diploma. Zo wordt schooluitval voorkomen want schooluitval is de voornaamste reden dat meisjes op jonge leeftijd moeten werken of worden uitgehuwelijkt. Bovendien, deze opgeleide meisjes worden later moeders die op hun beurt het belang van onderwijs voor hun dochters zullen onderschrijven.
Het project wordt ondersteund door Soroptimist Club Ede en de Wilde Ganzen. Op dinsdag 17 maart organiseert de Soroptimist Club het feestelijk filmevent Movie and More in CineMec in Ede. De opbrengst van deze avond gaat naar het goede doelen project GIRLS (L)EARN. Op die avond wordt een souk ingericht en wij mogen daar in een kraam het vazenproject presenteren om de bezoekers (er worden 1000 mensen verwacht) te attenderen op de verkoop van vazen in sept/okt 2015. Twee cursisten, die bezig zullen zijn met hun vaas en ikzelf zullen voor de presentatie zorgen. In het uur voorafgaand aan de film (die start om 19.30uur) hebben bezoekers de gelegenheid bij onze kraam voor informatie langs te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten