woensdag 18 maart 2015

Vazenproject in de schijnwerpers


Op zaterdag 14 maart was er een presentatie van het Vazenproject op de kunstmarkt ‘Kunst in de Vallei’. Marion Zaar demonstreerde hoe je een vaas in een drukmal opbouwt en Simon van Veldhuizen liet zijn opbouwtechniek zien van zwarte klei gecombineerd met porselein. Bij elkaar waren er 35 geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven voor een Proefles Keramiek. Ook was er veel interesse in de flyer over de cursus Vazen maken. 
Op dinsdagavond 17 maart hadden wij een presentatie van het Vazenproject in Cinemec in Ede. Drie cursisten, Winny Verboom, Elena Petrova en Patricia van Dreven lieten decoratie technieken zien van vazen. Ook was er een korte film te zien over het vazenproject die samengesteld was door Albert Bokslag. (kijk op http://youtu.be/BC5C99lvGzk ).De avond was georganiseerd door de Soroptimisten die een project steunen met als doel goed onderwijs voor meisjes en vrouwen in Pakistan. Zoals bekend is zal aan het eind van het Vazenproject een verkoop plaatsvinden van vazen waarbij de opbrengst tengoede zal komen aan genoemd onderwijs project (zie ook het bericht 'vazen maken voor een goed doel').
 

 Ede-Fm heeft mij uitgenodigd om op zaterdag 21 maart een presentatie te komen geven over het Vazenproject. Om kwart over 12 heeft Bea Koops van Omroep Ede in het radioprogramma Studio C mij een aantal vragen gesteld over het project. Het was een leuke ervaring. Interessant om een kijkje te hebben achter de schermen en om mee te maken hoe zo'n interview verloopt. Op de achtergrond zie je de geluidsman in de kamer ernaast die door de ruit mee kijkt en via de koptelefoon contact heeft met de interviewster.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten